Tips tegen diefstal

Verklein de kans op diefstal van uw fiets 


Bevestig uw fiets met een extra slot aan een vast object (brugleuning, lantaarnpaal, etc.). Zorg er daarbij voor dat het slothuis niet op de grond ligt, want dieven kunnen dan met een zwaar voorwerp zoals een tegel het slot alsnog kapotslaan. 
Zet uw fiets altijd op slot. Dus ook thuis, in de schuur of garage, en haal (indien mogelijk) altijd het bedieningspaneel van een elektrische fiets af.
Laat nooit sleutels achter in kleding of tassen in voor anderen makkelijk toegankelijke ruimtes, zoals kleedkamers en garderobes.
Sleutels mogen uitsluitend worden bijbesteld als ze daadwerkelijk verloren of beschadigd zijn. Dit dient te gebeuren bij de leverancier van het slot. Meldt dit direct bij uw verzekering, ook als u een nieuw slot op uw fiets heeft laten zetten.


Fiets toch gestolen? Kijk in het fietsdiefstal register

 

Sinds januari 2008 kan iedereen het fietsdiefstalregister online raadplegen. Het is een belangrijk wapen in de strijd tegen fietsdiefstal. Op www.fietsdiefstalregister.nl staan de gegevens van miljoenen fietsen die de afgelopen jaren in Nederland geproduceerd zijn. Ook zijn er aangiftes van gestolen fietsen in opgenomen. Nu kan dus iedereen aan de hand van het framenummer of het nummer van de diefstalpreventiechip (DPC) zien of een bepaale fiets gestolen is.

Het fietsdiefstalregister is tot stand gekomen onder auspicien van een brede stuurgroep, waarin Bovag zitting had, samen met o.a. de RAI Vereniging, de Fietsersbond, politie, justitie, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), ANWB en diverse ministeries.